Rabobank sluit locatie Burgemeester Kuperusplein

De Rabobank sluit per 1 maart de locatie aan Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen. Klanten kunnen vanaf dan alleen nog terecht bij de locatie aan De Opslach. Op de locatie aan het Burgemeester Kuperusplein komen daarmee ook de geldautomaten te vervallen. 

Als reden voor de sluiting zegt de Rabobank dat klanten hun bankzaken steeds vaker zelf online regelen of via de Rabo App en dat klanten sneller de telefoon pakken. ,,Gezien de huidige ontwikkelingen is er besloten de activiteiten van de twee locaties in Heerenveen samen te voegen en de dienstverlening voort te zetten vanuit de locatie aan De Opslach”, zegt Henk de Boer, directeur Particulieren van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Frieslân. Sinds de corona-uitbraak is het aantal telefoongesprekken enorm toegenomen en wordt een groot deel van de vragen van klanten telefonisch afgehandeld, , laat De Boer weten. ,,Uit ervaring blijkt dat klanten via telefoon, mail, chat of videobellen ook goed geholpen kunnen worden.”

Ook de komst van Geldmaat speelt volgens de Rabobank een rol in het besluit. Op de locatie aan het Burgemeester Kuperusplein komen de geldautomaten te vervallen. ,,Er verschijnen voldoende Geldmaatalternatieven in het centrum van Heerenveen.” De Boer: ,,Voor face-to-face gesprekken op locatie, ook in coronatijd, is het kantoor aan De Opslach open. Wel is een afspraak maken nodig.”