Samen leven

Samen leven

Samen komen we er wel uit!

Wij zijn lid van het VN-panel Heerenveen toegankelijk. Wij houden ons bezig om de toegankelijkheid te vergroten voor iedereen en met extra aandacht voor mensen met een beperking.

De leden van dit panel zijn vooral mensen met een beperking; mensen die niet goed kunnen lopen of zien. Natuurlijk zijn er verschillende hulpmiddelen; van rolstoelen, rollators, stokken voor blinden en slechtzienden en hulphonden.

Ook al zijn we allemaal anders;  we hebben onze mogelijkheden en ook onze onmogelijkheden. Met een beetje hulp is er van alles mogelijk.

Onze dank is groot voor de hulp die we soms zo maar ontvangen.

Hier een paar voorbeelden:

Zo liep ik laatst richting Breedpad en iemand vroeg of ik naar het station wilde gaan. De man waarschuwde mij, want bij de brug waren ze druk bezig en was de weg afgesloten. Dan kon ik beter via het gemeentehuis richting station lopen. Ik bedankte de meneer en heb mijn weg naar huis gevonden. Ik loop samen met mijn geleidehond en dan is het erg plezierig dat ik zo ongevraagd hulp krijg.

Wat fijn als er iemand is die vraagt: zal ik even de deur open doen? Ik heb een rolstoel en wilde de winkel wel in, maar de deur zat dicht en het lukte mij zelf niet die deur te openen.

En dan is er iemand die de deur opent voor mij.

“ik kom soms zulke lieve mensen tegen!”

Uit al deze ervaringen, weten we hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die meedenken en een handje helpen.

Dank jullie wel voor hulp die nodig is.

Finy, Herma en Tiny