Veilig oversteken Haskeruitgang

Iedereen moet veilig kunnen oversteken!
Een verzoek aan de Afdeling Verkeer van de Gemeente om bij de oversteek op de Haskeruitgang borden te verwijderen, te verlagen of te verzetten, dan wel op een andere manier er voor te zorgen dat kleine voetgangers of viervoeters beter zichtbaar zijn voor de automobilist.
Door de signaleringsborden wordt het oversteken juist gevaarlijker, overstekers van klein formaat gaan schuil achter de hekken met 2 geblokte rood-witte balken. Aanstormende automobilisten (er wordt daar hard gereden) zien daardoor vaak te laat de overstekende weggebruiker, op donkere natte avonden leiden de reflecterende borden extra af.
Er is in 2021 beloofd dat opdracht wordt gegeven om het bord bij de grote oversteek aan de Haskeruitgang een stukje te verzetten. Dit is helaas nog niet gebeurd…
De foto’s hieronder verduidelijken de gevaarlijke situatie en onze suggestie hoe het oversteken veiliger kan.
Foto 1. Zónder deze borden zijn overstekende kinderen, rolstoelers en aangelijnde honden zonder meer goed zichtbaar voor de automobilisten.
Foto 2. Mét de borden in de huidige situatie zijn kleinere passanten niet zichtbaar. Hier kan het bord wat verder achteruit worden gezet, misschien wat dichter naar het fietspad.
Foto 3. Daarom lijkt het ons veel beter om het bord réchts van de passant te plaatsen, zodat deze altijd zichtbaar is voor de automobilist. In de praktijk betekent dit dat men het huidige afschermingsbord (nu rechts van de passant) aan weerszijden van rood-witte borden kan voorzien.
Foto 1
Foto 2
Foto 3